(Link naar de Z* Nieuwsflash!)

Vragen worden feiten

Bureau Z* is een netwerkactiviteit voor de afgestudeerde kunstenaars, ontwerpers, geluid- en beeldmakers, en docenten BKV van ArtEZ.

Externe projecten die bij ArtEZ binnenkomen worden deels gebruikt als verrijking voor het ArtEZ onderwijs (via ArtZétra, het project-bureau van ArtEZ Zwolle).
De opdrachtaanvragen die hiervoor niet in aanmerking komen wordt via Bureau Z* aan oud-studenten voorgelegd die zich hebben ingeschreven bij de Z* AlumniPool.

Als oud-student kan je door dergelijke opdrachten uit te voeren je netwerkpositie en daarmee je kans op meer werk aanzienlijk versterken. Soms schrijven we ook pitches uit. De opdrachtgever is hier nauw bij betrokken.

De kern van alle Z* activiteiten: het deelnemers Portfolio

Het voor bezoekers zichtbare deel van de AlumniPool op deze website van Bureau Z* bestaat naast een informatief deel uit een wisselende collectie beelden uit het Z* AlumniPortfolio.
Het portfolio, onze visuele catalogus, geeft na inloggen inzicht in het aanbod van de deelnemers, hun visie en werkwijze. Motto is: “Hoe sterker je presentatie, des te meer kans je maakt”. Alumni van andere ArtEZ instituten en studierichtingen en zijn ook hartelijk welkom.

Dit portfolio vormt de kern van alle activiteiten van Z*, en wordt gebruikt in het contact met mogelijke opdrachtgevers, bij het werven van opdrachten en als selectieinstrument bij voorbereiding van pitches.

Lees de spelregels om voor een Nieuws!Flash opdracht in aanmerking te komen:

Toegang tot Nieuws!Flash Opdrachten heb je alleen met een geldige aanmelding voor de Z* Alumni Pool en daarnaast op het Z* Portfolio werk + een wervend stukje teskt over jezelf op je persoonlijke pagina bij je portfolio hebt geplaatst. Deelnemers aan de Alumni Pool worden via het servicedeel van de site op de hoogte gehouden van nieuwe Nieuws!Flash Jobs.
Klik de afbeelding voor de link.
De meest actuele voorwaarden en spelregels voor deelname vind je hier (link).


Heb je een opdracht gekregen en afgerond? Lever dan afbeeldingen en een goed verhaal(tje) voor het weblog van Bureau Z*.
Inlichtingen bij Menno of de Administratie.Laat Z* groeien door je deelname actief te maken!

*Anderen werken voor jou, jij voor anderen. Opgeven bij Menno.Werk op het Bureau Z* Alumni Portfolio plaatsen?

Hoe werkt het uploaden van afbeeldingen van je werk naar de Bureau Z* Alumni Pool?
Lees onderstaand en zeker de
gebruikers instructie.
Die vind je hier (link).

Het Bureau Z* Alumni portfolio is door ImagePortfolio (IP) ontwikkeld visueel database-systeem en is speciaal gemaakt met het oog op gebruiksgemak. Het is wel gewenst dat je je er 11 minuten in verdiept. Bovenin deze kolom staat een link naar een PDF bestand met gebruikersinstructies.
Samengevat: Je kunt als gebruiker je eigen foto’s uploaden in PNG, JPEG of JPG formaat. Het programma verkleint zelf de geüploade afbeel­ding tot de inge­stelde minia­turen en afbeel­dings­formaat voor het online portfolio.
! / Hoewel ImagePortfolio grote bestanden zou kunnen verwerken adviseren wij de gebruikers om afbeeldingen die groter zijn dan 5 megapixel (in Photoshop, b.v.) te verkleinen, om de uploadtijd van afbeeldingen te verkorten.
! / Films kunnen ook in ImagePortfolio worden opgenomen, in combinatie met een Vimeo account.
! / Meerdere afbeeldingen in één keer uploaden is mogelijk door gebruik van ZIP bes­tan­den. Na uploaden worden deze door het programma automatisch uitgepakt en online geplaatst, samen met gegevens die je voor alle afbeel­dingen gelijk hebt kunnen invullen. Na het uit­pak­ken van de ZIP (automatisch) kan de gebruiker alle specifieke gegevens per afbeelding invoeren.
! / Gebruikers kunnen een PDF presentatie maken van de afbeeldingen die ze uitkiezen of hun afbeeldingen op Facebook met anderen delen.
! / ImagePortfolio heeft een ingebouwd probleem afhandelsysteem, waarmee de gebruikers in het programma een probleem kunnen posten en de beheerders daar een reactie op kunnen geven.
...Gebruikersinstructie Image Portfolio
...link naar het Bureau Z* Alumni Portfolio (wachtwoord)